четвртак, 08. јул 2010.

Sojenica
sojenica

moja ideja davnih dana bila je da kupim jednu finu sojenicu ( sa jednim kulturnim odeljenjem u narodu poznato kao soba sa nišom), a boga mi i sa terasom pokrivenom zavesama od tila koje bi se vijorile na vetru i igrale oko dima što ga u neverovatnim količinama proizvodi mehanizam za odbranu od komaraca...sa sve jastucima i asurama za sedenje na podu i onim ventilatorom velikim što stoji na plafonu i vrti se praveći povetarac unutar drvene konstrukcije.......... i jednim odgromnim krevetom u kojem može da spava minimum šestoro , doduše poređanih kao vezene paprrike one ljute ali savršeno složene u velike tegle i to one što jednu jedeš celu zimu ......čisto da sistem za varenje zapališ do usijanja a sve da bi se na leto baškarila u kratkom šorcu pored reke.


I ovo pre, a i ovo što sledi je moje suvo maštanje , ali ako jednog dana uspem , to će biti sjajno! Pazite sad sa Savske strane ima i vode i struje što mi daje mogućnost da napravim načitanim gostima potpuni ugođaj. Dakle muzički uređaj + projektor za filmove koje bismo gledali, a pre svega društvo željno opuštanja i smejanja. I tako jednom nedeljno ostavlja se nedelju dana za razmišljanje o prethodnom i spremanje za sledeći susret.

Dozvoljeno i poželjno čitanje napisanih priča, odlomaka iz omiljenih knjiga , gledanje dokumentaraca , biografije interesantnih ličnosti, pisanje na zadatu temu .Pri samoj pomisli da postoji jedno ovako lepo mesto, ja sva treperim i silno želim da se isto što pre desi ili da me zadesi neko čudo pa da nekako realizujem ideju. Zaboravih da kažem da je za one koji nisu skloni pisanju , dozvoljeno i oratorstvo dakle pričanje priča ili otvaranje raznoraznih tema kao i prisustvo i otvorena dobrodošlica za sve one koji bi makar samo poneli neko lepo vino i uveličali svojim prisustvom slavlje velikih ideja....Dozvoljeno je i ćutanje , šta god da vam se radi . Može i učenje nekih novih veština, crtanje, pravljenje korisnih sitnica , ukrasa, mašna.....ili recimo pravljenje cvetnih aranžmana, zavesa, prekrivača, suknji i šotceva od starih stvari....dan joge , dubokih izdaha i uzdaha, kupanje u reci. Pronadjimo u sebi ono što nismo imali pojma da uopšte imamo

Нема коментара:

Постави коментар